Обратно към категорията

На полигона „Ново село“ започна учение за демонстриране на оперативните способности на бойна група с рамкова държава Италия

Добавено на: 14.12.2022 13:15
   

С ритуал по посрещане с почетен караул на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов започна демонстрацията в рамките на учение Strike Back на военния полигон „Ново село“ днес. Ще бъдат демонстрирани оперативните способности на бойната група с рамкова държава Италия, която пое тези функции от 17 октомври тази година. 

Първата фаза от демонстрациите ще покаже как артилерийско формирование отблъсква противников взвод. В тази фаза ще участват гръцка и италианска група.

Във втората фаза ще бъдат демонстрирани задържащи бойни действия на италианска механизирана рота. 

В третата фаза ще бъде показано преминаване на италианска рота през минни полета, осигуряване на проходите от албански пехотен взвод, затваряне на проходите от италиански инженерен взвод, забавяне на настъплението на противника от италиански взвод. 

Контраатака ще се осъществи от българска механизирана рота и италиански механизиран взвод. 

Демонстрациите са наблюдават освен от адмирал Емил Ефтимов, също и от командира на Съвместното оперативно командване на Италия генерал-лейтенант Франческо Паоло Филиуоло и командирът на многонационална дивизия „Югоизточна Европа“ бригаден генерал Дорин Тома. 

В състава на бойната група са включени над 900 военнослужещи от италианската бригада „Пинерело“, както и военни формирования от България, САЩ, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора, и Турция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!