Обратно към категорията

Предстои поредно косене на тревните площи в Сливен

Добавено на: 13.06.2023 11:13
   

Предстои поредно косене на тревните площи в Сливен. Дейностите се извършват по график от общинското предприятие „Озеленяване и гробищни паркове“.

Косенето започна в средата на март. В него са ангажирани 28 работници, оборудване и три трактора. Почистването на обществените площи от ненужната растителност на територията на целия град се извършва за 23 работни дни. До момента жилищните квартали в Сливен са окосени два пъти, а в кв. „Сини камъни“ и кв. „Дружба“ повторното косене се извършва в момента. Основните булеварди са окосени шест пъти, подходите - два пъти, а парковете – четири пъти. Половината от живия плет в града е подрязан и оформен. Екипите работят при по-голямо натоварване в сравнение с предходни години заради обилните валежи тази пролет. Въпреки влажното време, зелените площи са поддържани в добър вид.

Работните екипи са ангажирани и с косенето на тревните терени на крепостта „Туида“, ДЗС и гробищните паркове, както и с почистването на опасни клони на дърветата.

Окосената растителност се прибира и изнася от всички паркове в града. Създава се организация за изнасянето й и от детските и спортни площадки. Възникналите временни затруднения се дължат на факта, че засега няма отворени програми за наемане на работници за временна трудова заетост заради липсата на държавен бюджет. През последните години по такива програми за били назначавани от 40 до 100 души и те са били ангажирани във всички дейности на предприятието, включително в окончателното почистване на терените от окосената растителност. „Повечето граждани разбират това и сме изключително благодарни за добронамереното отношение към екипите ни и за съдействието, което ни оказват при необходимост“, заявиха от предприятието. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!