Обратно към категорията

Районните избирателни комисии встъпват в правомощията си

Добавено на: 13.08.2022 10:28
   

Днес започват работа районните избирателни комисии. Съставът им вече е определен от Централната избирателна комисия. ЦИК назначи всички членове на РИК.
В Ямбол председател на комисията ще е юристът Биляна Кавалджиева, която допреди дни беше заместник-областен управител. Кавалджиева беше член на районните избирателни комисии и по време на изборите на 11 юли 2021 г. и на 14 ноември 2021 г., беше в състава и на Общинската избирателна комисия „Тунджа“. Сега влиза от квотата на „Продължаваме промяната“.
Нейни заместници ще са юристката Ани Канева и Милко Димитров. Секретар на комисията ще е отново юристката Яна Първанова.
За първи път в районна избирателна комисия влизат Данаил Йорданов и Георги Иванов Георгиев, останалите седем членове имат опит в работата на избирателни комисии.
Елизабет Кендерян е новият – стар председател на РИК – Сливен. Заместници са Росица Тодорова и Венета Драганова, а секретар Фатме Мустафова.
Съгласно решение на ЦИК от 2 август т. г., съставите на РИК в Ямбол и Сливен са 13-членни, като „Продължаваме Промяната“ имат право на четирима участници в комисията, ГЕРБ – СДС – на трима, ДПС – на двама, а по един представител имат „БСП за България“, ИТН, „Демократична България – Обединение“ и партия „Възраждане“. На първите си заседания се очаква РИК да определят протоколно говорителите на комисията, както и приемно време и начина и мястото за обявяване на решенията си.
До 30 август партиите ще могат да регистрират листите си с кандидат-депутати по райони.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!