Обратно към категорията

Сливенската галерия получи като дарение пет живописни платна на Борис Дамянов

Добавено на: 19.10.2021 08:48
   

Художествената галерия "Димитър Добрович" в Сливен получи дарение от семейството на художникa Борис Дамянов. Това съобщиха от културната институция. Към фонда на галерията ще се "присъединят" пет негови живописни произведения.
Борис Дамянов е роден в монтанското село Горна Бела речка, но от 1975 г. активно участва в изложбите на сливенските художниците и художниците педагози. Дългогодишен преподавател е по изобразително изкуство в Сливен. Художникът има 20 самостоятелни изложби и участва в многобройни национални експозиции и пленери. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Австралия, САЩ, Швейцария, Германия, Сърбия, Турция, Гърция, Виетнам.
Носител е на наградата "Неофит Рилски" на МОН, наградата на РУО и на плакет на община Сливен за принос към културата на града.
Като художник експериментира в различни стилове и направления. Любимата му техника е акварелът; характерни за творчеството му са натюрмортите с цветя, пейзажите, вдъхновени от красотата на България, темата за женската красота и майчината любов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!