Обратно към категорията

В Сливенско училище ще бъде създадена нова STEM лаборатория

Добавено на: 05.01.2021 12:47
   

В ОУ „Елисавета Багряна“ -  Сливен ще бъде създадена STEM лаборатория в областта на природните науки и математиката. Това обявиха от учебното заведение.

Лабораторията по природни науки предвижда инсталиране на лабораторен остров с 12 работни места за експериментална работа и работен плот с вода за провеждане на опити. Използването на центъра ще бъде възможно при работа по общообразователни предмети, клубове по занимания по интереси и извънкласни дейности. Ще бъдат обхванати ученици от пети, шести и седми клас.

Сливенското ОУ „Елисавета Багряна“ е сред малкото училища в страната, които са одобрени за финансиране по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

В рамките на проекта се предвижда създаване на единен център с нова физическа образователна среда, чрез устройства на съществуващи учебни пространства, оборудвани с техника за изучаване на природни и дигитални науки, както и промяна на учебното съдържание и методите на преподаване с фокус върху природните науки, инженерните науки и дигиталната грамотност.

Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!