Обратно към категорията

Стефан Радев: Обявихме неучебен ден заради заплахи към училищата, това е отвратителна проява и искаме най-строги наказания!

Добавено на: 28.03.2023 11:29
   

„Отвратителна е тази проява!" Така кметът на Сливен Стефан Радев коментира получените заплахи за поставени взривни устройства във всички училища на община Сливен. 

За всички училища в община Сливен 28 март ще бъде неучебен заради получени заплахи на служебните мейли на по-голяма част от тях за поставено взривно устройство, съобщи кметът Стефан Радев. Предприети са незабавни мерки за извеждане на децата. Регионалното управление на образованието и полицията координират този процес. След това сградите  ще бъдат проверени от МВР.

Според първоначалната информация, заплахите са получени около 9 часа днес. Злоумишлените съобщения са били изпратени и на официалните мейли на училищата в малките населени места на общината. След като приключи проверката на МВР в сградите и ако не бъдат установени заплахи за здравето на децата и учениците, учебният процес ще продължи нормално на 29 март.   

"Надявам се да бъдат установени извършителите и да има наистина строги наказания за хора, които си позволяват по този начин да смущават образователния процес и да стресират толкова много хора – и деца, и учители...“, коментира кметът. „Много е важно децата да учат, да са в училище. Това е буквално кражба от бъдещето на тези деца и от спокойствието на хората! Не мога да го свържа случилото с каквото и да е. Прилича ми неуравновесена и злонамерена проява. Каквито и да са мотивите на този, който го прави, надявам се да получи най строго наказание!“, каза още Стефан Радев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!