Обратно към категорията

„Сцена под Сините камъни“ се завръща в Сливен с поредно издание  

Добавено на: 21.06.2023 16:06
   

За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни” в Сливен събира млади театрални формации от страната. Шестото издание започва на 23 юни, петък. Официалното откриване ще се състои в зала „Зора“ от 16.30 ч.

Тази година в конкурсната програма са включени 15 спектакъла на театрални трупи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Домакините от Сливен ще се представят с шест театрални състава.

За трета поредна година ще бъде връчена парична награда от кмета Стефан Радев на една от сливенските театрални формации. 

От миналата година Общинският съвет вече връчва две парични награди. Едната е за най-добър спектакъл. Втората – за най-добра интерпретация.

 „Сцена под Сините камъни“ приключва в неделя, 25 юни, с награждаване на участниците.

Фестивалът се провежда под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори са - Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен.

Подробна информация относно програмата, начало, история, участници от изминали издания на културната проява, може да бъде открита на новосъздадения сайт на фестивала. Той е достъпен на посочения линк: https://scenapodsinitekamani.org/.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!