Обратно към категорията

Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница” в Сливен

Добавено на: 05.11.2021 14:35
   

Служители на сектор „Пътна полиция” в Сливен провеждат уроци по пътна безопасност в детските градини, като занятията са част от кампаниите на Министерство на вътрешните работи, планирани за 2021 година.

Днес пътните полицаи запознаха малчуганите от четирите групи в детска градина „Зорница” в град Сливен с правилата за движение по пътищата. По време на занятието те се запознаха с основните правила при безопасно движение по пътищата, пресичане, управление на велосипед и как да се возят безопасно в семейния автомобил. Децата показаха сериозни познания за правилното поведение на пешеходците и безопасното придвижване в градски условия. Демонстрираха правилно пресичане на пешеходна пътека. Всички деца бяха запознати със системите за сигурност в автомобила- че е задължително да се возят в автомобилите на родителите си в специални обезопасителни столчета и че трябва да се поставя предпазен колан, когато се возиш като пътник на задна седалка. Запознаха се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като имаха възможност да заемат неговото място в служебния автомобил и да видят как работи камерата за заснемане на нарушения на скоростта.

През месец октомври служители на сектор „Пътна полиция” са провели занятия по пътна безопасност в детски градини „Теменуга” 1 и 2 в кварталите „Ново Село” и „Република” в град Сливен.

При желание за провеждане на занятия ръководствата на детските гради и частните занимални могат да направят това с писмо, адресирано до директора на ОДМВР-Сливен на адрес: гр.Сливен, ул.“Ген. Скобелев“ №5 или на ел.поща sliven@mvr.bg.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!