Обратно към категорията

Започва изграждането на ново кръгово движение на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“  

Добавено на: 15.06.2023 16:32
   

На 19 юни започва изграждането на ново кръгово движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен.

Ще бъде създадена временна организация на движението без да се затваря кръстовището. Община Сливен призовава водачите на автомобили да преминават през него с повишено внимание, като спазват временната организация.

 

 Стойността на обекта е 711 000 лева без ДДС. Изпълнението е възложено на фирма „Билдинг – ТД“ ЕООД. Строителните дейности трябва да приключат от 150 дни. При благоприятни условия обектът ще бъде изпълнен по-рано, като кръговото движение на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“ – то бе изградено за 45, вместо за 120 дни според указания срок.

 

 Новото кръгово движение е сред приоритетните обекти на Община Сливен и е част от политиката за повишаване на пътната безопасност. Целта е да се намали риска от произшествия и да бъде създадена по-голяма безопасност при занижаване на скоростта. Европейската практика показва още, че кръговите движения осигуряват по-добра пропускливост, тъй като се избягва спирането и чакането на светофари.  Намаляват се и задръстванията.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!