Обратно към категорията

Започват "Дамянови дни" в Хуманитарната гимназия в Сливен

Добавено на: 13.01.2020 10:23
   

На 18 януари 2020 г. се навършват 85 години от рождението на големия български поет Дамян Дамянов – патрон на хуманитарната гимназия в Сливен. В дните от 13 до 18 януари училищната общност ще отбележи „Дамянови дни“ с поредица празнични прояви.

През седмицата ще отдадем заслужено признание на паметта и творческото дело на големия поет и наш патрон. В часа на класа ще се четат негови любими стихове. Във вторник ученици и учители ще участват в откриването на изложба, посветена на Дамян Дамянов в читалище „Зора“. В четвъртък в гимназията ще гостува писателят Камен Васевски, който ще говори за жизнения и за творческия път на един от свидните синове на Сливен. На 17 януари – петък, денят в гимназията ще бъде неучебен. Ще започне с ритуал по поднасяне на цветя пред паметната плоча на къщата на пл. „Левски“, в която е живял поетът. В зала „Май“ на община Сливен ще се проведе традиционния рецитаторски конкурс „Магията на Дамяновото слово“. Училищната театрална трупа ще представи новата си постановка „Преди всичко поезия“, сценична адаптация на драматичната поема „Преди всичко любов“ на Дамян Дамянов. Ще бъдат отчетени резултатите и ще бъдат наградени участниците в литературния и в рецитаторския конкурс, в конкурсите за рисунка, графика, колаж, видеоклип и електронен постер.

"В Дамяновите дни поезията ще бъде с нас, като наша духовна опора, а личността на поета ще ни вдъхновява и ободрява с дързост и постоянство да реализираме своя потенциал за нашето собствено бъдеще, както и за бъдещето на града и страната ни.",пишат от училищното ръководство.
nabludatel.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!