Обратно към категорията

Жителите на Медвен в борба с институциите за вода (видео)

Добавено на: 15.08.2020 09:48
   

Водната криза се задълбочава. Тя застигна и балканското село Медвен. Там хората са нарежим на водата, когато изобщо има. Липса на вода във водоизтичниците или аварии са причините? Най-логичният отговор е – и двете. Голяма част от улиците са като лунен пейзаж след ВиК ремонти. Заради безводието, в Медвен отчитат значителен спад на туристите, а в много хотели и къщи за гости се отменят резервации.
Многократно са водени разговори с ВиК – Сливен, от където не са отричали за авариите, но твърдят, че няма вода във изворите. Според жителите на Медвен това не е така.
Медвен се снабдява с вода по няколко тръбопровода. Единият е изграждан преди близо 100 години с метални тръби и е устойчив. По-новият, обаче е с етернитови тръби и при всяко пускане на водата, те се цепят.
Жителите на китното село продължават борбата си за вода и търсят съдействие от институциите.
Оказва се обаче, че по Оперативните програми има пари за подмяна на водопроводи, но за населени места с еквивалент жители над 20 000. Затова и общините и водните дружества не могат да кандидатстват по нея за малките села. И докато институциите намерят решение на проблема, медвенци ще са на воден режим, когато изобщо има вода, и борбата им няма да спре, категорични са хората.

Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!