Обратно към категорията

„С любов до Мама“ – катарзисът на Наталия Николова

Добавено на: 13.04.2022 15:22
   

На 12. 04. 2022 г., в салона на Народно читалище „Христо Ботев-1928 г.” в село Ботево, бе представена първата стихосбирка на Наталия Николова „С любов до Мама”, като част от празничните прояви по повод 22 април - Ден на община „Тунджа“ и 35 години от нейното създаване.

Гости на представянето бяха Тенко Тенев - председател на Дружеството на писателите в Ямбол, Георги Танев – кмет на село Ботево, ученици и учители от ОУ „Христо Ботев”, село Ботево и СУ „Св. Паисий Хилендарски”, село Скалица и жители на селото.

Изпълнена с много обич, нежност и лични преживявания, стихосбирката „С любов до Мама“ е посветена на Музата и опората на Наталия Николова – нейната майка.

Присъстващите се насладиха на стиховете „Първата ни среща”, „Смях вълшебен твой”, „Обичам те”, „С книга в ръка”, „Това не е сбогом”. След тяхното емоционално изпълнение, впечатления за стихосбирката сподели и Тенко Тенев : „Любовта…Тази необятна тема, а темата за майката е нещо велико, което всеки творец под някаква форма споделя. Майката и на 30, и на 80, и на 100 винаги е тази опора, която всеки един от нас търси. Обяснимо е, че Наталия е направила този катарзис, изплаквайки тези 19 творби. Посланията са толкова чисти и запомнящи се.“ Затрогващи бяха и думите на читалищния секретар Мима Контаки за младата авторка : „…Тя израсна пред очите ми. Ежедневно бе при мен в нашето читалище и е едно от първите деца, взели участие в кръжока по приложни изкуства „Работилница за чудеса”. Наталия пееше във вокална група, играеше в театралната трупа, беше водеща на не малко празници тук на тази сцена. Благодарна съм, че съм била част от нейното детство, благодарна съм, че познавах нейната незабравима и усмихната Муза…“

Много пожелания, поздрави и цветя получи в края на емоционалната среща Наталия Николова, раздавайки книги и автографи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!