Обратно към категорията

100 бежанци от Украйна ще бъдат настанени в община Тунджа

Добавено на: 04.03.2022 14:23
   

По молба на кмета на украинския град Болград в ямболската община Тунджа ще бъдат настанени над 100 бесарабски българи и украинци. Същевременно на заседанието на областния кризисен щаб е отчетена липсата на координация между отделните институции. 

"Два автобуса с хуманитарна помощ ще бъдат изпратени в Болград, а на връщане с тях ще бъдат извозени желаещите да напуснат района", уточни кметът на община Тунджа Георги Георгиев. 

"Имаме изпратен един списък от 110 украински граждани, някои от тях с двойно гражданство, които искат да придобият статут на изселници. Има желание на някои от тях да настанят определен брой хора", посочи кметът.

Общината разполага с едва 18 места за настаняване, вече са проведени разговори със собствениците на хотели и къщи за гости.

На проведеното днес първо заседание на областния кризисен щаб беше взето решение, в областната управа всеки ден да постъпва информация от общините, както за броя на пристигналите, така и за свободните места, но засега се чакат конкретни указания от страна на държавата и създаване на алгоритъм за работа, обобщава БНР.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!