Обратно към категорията

На 15 декември откриват ремонтирания Регионален исторически музей в Ямбол

Добавено на: 14.12.2023 10:06
   

Официална церемония за откриване основно ремонтирания и модернизиран Регионален исторически музей в гр. Ямбол ще се проведе на 15 декември в 11:00 часа, информират от Община Ямбол.

Проектът „Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей – гр. Ямбол“ се изпълни в рамките на Инвестиционната програма на град Ямбол, като част от Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“, група дейности „Културна инфраструктура“ и е на обща стойност 1 911 225.24 лв. Финансиран е чрез комбинирана подкрепа по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж“2014-2020 г. – Безвъзмездна финансова помощ и заемно финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ – Фонд за градско развитие ЮГ. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 271 596.24 лв. и с нея е финансирано изпълнението на строително – монтажните работи и част от оборудването и обзавеждането. Останалите дейности по проекта – доставка на оборудване и обзавеждане, строителен надзор, авторски надзор, осигуряване на публичност и визуализация, одит и управление и част от строителните дейности на обща стойност 639 629.00 лв., са финансирани чрез финансов инструмент Фонд за градско развитие - Юг по ОПРР 2014-2020.

Проектът обхвана ремонт и модернизация на сградата на Регионален исторически музей - гр. Ямбол на ул. „Бяло море” № 2, в Централната зона на град Ямбол, като включваше дейности по цялостно модернизиране на сградата, създаване на достъпна архитектурна среда, въвеждането на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на модерно обзавеждане и оборудване за нуждите на музея.

Срокът за изпълнение на проекта беше 32 месеца, от 23.04.2021г. до 31.12.2023 г.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!