Обратно към категорията

20 кметства и учебни заведения в ямболско и сливенско с финансирани екопроекти

Добавено на: 04.05.2020 07:45
   

Общо 20 кметства, детски градини и училища на територията на областите Ямбол и Сливен са с одобрени проектни заявления и ще бъдат финансирани по Национална кампания "За чиста околна среда 2020 г." и обявения конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам", научи 999 от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Вече е публикуван протоколът с проекти, на които се дава "зелена светлина".

В Ямбол до 5000 лв. ще получат ПТГ „Иван Райнов“ и Детските градини „Червена шапчица“ и „Свобода“.

В община Тунджа до 10 000 лв. ще получат кметствата в Маломир и Ботево, 5000 лв. получава за създаването на „зелена класна стая“ Обединено училище „Васил Левски“ - с. Тенево, толкова са отпуснати и на детската градина в Кабиле за озеленяване и поставяне на детски съоръжения в нейната база в Дражево.

В община Стралджа ще бъдат финансирани проектите за създаване на зона за отдих, спорт и игри в село Каменец, надграждане, възстановяване и облагородяване на парка в Зимница и идеята за щастливо детство на ДГ "Здравец", филиал село Лозенец.

Със средства по Национална кампания "За чиста околна среда 2020 г." ще бъде изградена и малка спортна площадка в учебно-производствената база на Професионална гимназия „Стефан Караджа“, гр. Елхово.

В област Сливен финансиране получат проектите за ново парково пространство и зона на отдих в село Гергевец, изграждане на спортна площадка и открит фитнес в село Калояново, интерактивна алея за игри и учебен труд в двора на Средно училище „Константин Константинов“ - Сливен, обновяване на парка в Шивачево, изграждане на детска площадка и кът за отдих в гр. Котел, почистване и озеленяване на парк в село Орлово, уроци на открито в училището в село Градец и занимания с децата в детските градини „Калина“ в Сливен и в новозагорското село Събрано.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!