Обратно към категорията

20 са избирателите в стралджанското село Леярово

Добавено на: 18.09.2019 11:37
   

На местните избори в Леярово се очаква да гласуват само 20 души, става ясно от решението на Общинската избирателна комисия за определянето на броя на членовете на секционните избирателни комисии. Петима ще бъдат назначени в СИК, заради изискването да има представители на различни партии.

Толкова ще са членовете на секционните избирателни комисии и в Правдино, Саранско, Палаузово, Богорово и Александрово.

Досега в 2 от тези села – Александрово и Палаузово имаха кмет, но след местните избори ще им бъде назначен кметски наместник, тъй като броят на жителите им е под 350.

Преки избори за кмет на населеното място тази година в община Стралджа ще се проведат само в селата Воденичане, Зимница, Иречеково, Каменец и Лозенец, в които броят на жителите е над 350, каквото е изискването на Закона за административно-териториалното устройство. През 2015 г. преки избори за кмет на селото бяха проведени в 15 кметства. С промяната на закона, 10 от тях сега ще бъдат трансформирани като кметски наместничества.

В 13 часа днес в Община Стралджа ще се проведат консултации за разпределянето на местата в секционните избирателни комисии. Общо 203 са местата в сформираните 29 секции, които ще бъдат разпределени между парламентарно-представените партии. 

Екип на 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!