Обратно към категорията

209 станаха общо заразените с коронавирус в област Ямбол

Добавено на: 15.07.2020 12:16
   

Шест нови положителни проби са регистрирани в Ямболска област, с което случаите на Ковид 19 в региона вече са 209, научи „Делник“ от Регионалната здравна инспекция.

Според общодостъпната Национална информационна система новите положителни проби в Ямболска област са три, а случаите – 207, но частна лаборатория е въвела късно снощи нови положителни проби и вероятно на това се дължи разминаването в числата.

Семейство от Ямбол с дете на 7 години е заразено с коронавирус и е настанено в ямболската болница. Мъжът е италианец, но живее в България, съпругата му е българка на 37 г. И двамата са с пневмония, детето не проявява симптоми, но и то е с родителите си в болница, защото няма кой да се грижи за него.

Другите положителни проби са на жена на 62 г. от Бояджик, която е на домашно лечение. Втората проба е на момиче на 17 г. от Ямбол, което има леки оплаквания, но също е на домашно лечение.

Третата положителна проба е на дете на 6 г. То вероятно е заразено от майка си, която е с положителна проба от 6 юли. Интересното е, че баща му е с отрицателен PSR-тест, макар да има характерна симптоматика, а то е положително без никакви симптоми.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 209.

От тях 6 са хоспитализирани – 5 в ямболската болница и 1 в Пловдив, 28 са на домашно лечение, а излекуваните са 156. Броят на починалите от 21 юни остава непроменен – 19.

Здравните специалисти съветват да не охлабваме мерките за сигурност, защото вирусът продължава да циркулира.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!