Обратно към категорията

4 нови случая на COVID-19 в Ямбол, в Сливен пламна огнище в болница

Добавено на: 03.06.2020 08:28
   

Нови 22 случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в България, направените проби с PCR са 1347. Четирима са новооткритите с коронавирус в Ямбол, девет - в Сливен. В София са открити 6 нови случая, сред които 2 деца под 2-годишна възраст, във Видин, Пазарджик и Перник има по един нов случай.

9 са новите новите случаи на заразен медициниски персонал.

Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов обяви, че деветте нови случаи на медицински лица са на двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари.

7 от медицинските лица работят в едно и също отделение на болница в Сливен, което обаче не приема пациенти с COVID-19. По този повод днес кметът на Сливенв дава извънредна пресконференция.

"Тези факти потвърждават огнищния характер на коронавирусната инфекция, таргетните групи и допускането на възникването на такива случаи при неглижиране на притивоепидемичните мерки", отбеляза тази сутрин доц. Димов.

Починалите са един мъж на 77 години в София, лекар от Видин, който е с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пловдив, с исхемична болест на сърцето.

Добрата новина: Нови 83-ма излекувани.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!