Обратно към категорията

6 години се точи дело срещу ловец, прострелял колега

Добавено на: 22.12.2019 10:36
   

Ямболският Окръжен съд отмени оправдателната присъда срещу ловец, прострелял колега по време на лов и върна делото за ново разглеждане от районната инстанция.

Инцидентът е станал на 24 ноември 2013 г. в село на община Тунджа, посочено с инициал Ч. в съдебните решения. 5 години по-късно срещу стрелеца С.Д.К. е образувано административно наказателно дело, което е приключило в Районен съд с решение от 24 юни 2019 г. С него обвиняемият е признат за невиновен, че „поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност -участие в групов лов на хищници, със законно притежавано ловно оръжие - пушка, марка „Бенели", е нарушил Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, Инструкцията за безопасно боравене с ловно оръжие и боеприпаси по време на ловните излети, като е прострелял друг ловец - Г. П.П. от гр. Ямбол, причинявайки му: огнестрелно нараняване в лявата предна половина на гръдния кош, проникващо в лявата гръдна кухина и наличие на проектил на нивото на десети гръден прешлен и лезия (увреждане) на горния дял на левия бял дроб от раневия канал, като по този начин му е причинил две средни телесни повреди“.

Окръжните магистрати са категорични, че при постановяване на обжалваната оправдателна присъда Районният съд е допуснал  съществено нарушаване на процесуални правила  по смисъла на НПК, тъй като са приети фактически обстоятелства, различни от тези, отбелязани в  постановлението на прокуратурата. Става въпрос дали действително С.Д.К. е знаел, че към посоката, в която е стрелял е имало и други ловци или е стрелял по чакал. Това отново ще се доказва от прокуратурата пред Районния съд със свидетели и експертизи.

Екип на 999    


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!