Обратно към категорията

700 хил. лв. допълнително в бюджета за Ямбол поиска народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов

Добавено на: 16.02.2022 15:57
   

Със свое официално предложение за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022 г., приет на първо четене в Народното събрание, народният представител от ГЕРБ-СДС настоя за допълнителни 700 хиляди лева за община Ямбол за капиталови разходи.

Средствата са необходими за дофинансиране изграждането на кръгово кръстовище на улиците „Д. Благоев“ и „Ямболен“. С необходимост и желание на гражданите мотивира предложението си народният представител, и с готовия проект за кръгово кръстовище. Средствата от 700 хил. лв. допълнително следва да обезпечат изграждането на кръгово кръстовище в района на ХЕС. Това е и един от предизборните ангажименти на ПП ГЕРБ към гражданите на Ямбол.

С така направеното предложение целевата субсидия за община Ямбол за капиталови разходи да стане от 731,2 хил. лв. на 1 431,2 хил. лв. поиска Иванов.

В предложението като източник на допълнителните средства е посочено да бъде увеличените приходи от ДДС посочени в проектозакона.

„Надявам се, че предложението ми ще бъде подкрепено и от останалите народни представители от ямболски регион и от колегите в НС, защото този инфраструктурен обект е важен за Ямбол“, коментира Димитър Иванов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!