Обратно към категорията

83.5 на сто от домакинствата в Ямболска област имат достъп до интернет

Добавено на: 15.12.2021 11:07
   

83.5% от домакинствата в област Ямбол имат достъп до интернет в домовете си. Такива са данните на Териториално Статистическо бюро Югоизток, което оповести резултатите от проведеното тази година изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата.

Област Ямбол се нарежда на 10-то място по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет. През 2021 г., 72.5% от лицата на възраст между 16 и 74 навършени години в област Ямбол използват регулярно (всеки ден или поне веднъж седмично) интернет.

Спрямо 2020 г. се отчита ръст от 21.3 процентни пункта. По този показател областта се нарежда на 17-то място след област Пловдив - 72.8% и пред област Разград – 71.0%.

В област Ямбол мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените - съответно 73.3 и 71.6%. Тяхната активност е по-ниска от средната за мъжете в страната със 1.8 процентни пункта и по-висока от активността на жените в областта с 1.2 процентни пункта.

Най-активни потребители на интернет в област Ямбол са лицата с висше образование (79.6%). На второ място се нареждат лицата със средно образование (74.2%). С най-малък относителен дял на лицата, използващи интернет, са тези с основно или по-ниско образование (64.9%). В сравнение с 2020 г. обаче те бележат ръст от 42.1 процентни пункта.

Относителният дял на лицата в област Ямбол, използващи услугите на електронното правителство за взаимодействие с органите на държавната и местната власт през последните 12 месеца , е 12.4%, при 26.6% средно за страната.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!