Обратно към категорията

БЧК-Ямбол: Помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Добавено на: 17.02.2023 08:50
   

Първите 72 кашона с вещи и стоки от първа необходимост, събрани от Националната благотворителна кампания на БЧК, днес отпътуваха за Националната складова база на БЧК в с. Лозен. Транспортирането се осъществява от служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От там, хуманитарната помощ ще бъде насочена към пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Изразяваме искрена благодарност към комисар Кольо Гяуров, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и служителите на структурата, ангажирани с част от логистичната дейност в Националната благотворителна кампания на БЧК.

До този момент материални дарения са направили общо 69 индивидуални и корпоративни дарители, в т.ч. събрани в пунктовете, разкрити от община Ямбол. 18 дарители са предоставили финансови средства в касата на БЧК – Ямбол, на обща стойност 1 790лв.

Бихме искали да напомним, че Българският Червен кръст разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на първоначално заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали. Считано от 15 февруари 2023 г. /сряда/, организацията работи по сортиране и разпределяне на постъпилите хуманитарни помощи и вече заявените доставки. При постъпване на ново искане за изпращане на допълнителна хуманитарна помощ в Турция и Сирия, кампанията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде подновена.

Националната благотворителна кампания на БЧК продължава с набирането на финансови средства в подкрепа на пострадалите по следните начини:

  1. На разкритата банкова сметка:

Български Червен кръст

Уникредит Булбанк АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF (за пострадалите от земетресението)

  1. В касата на БЧК – Ямбол, ул. «Димитър Благоев» № 1

активиран кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

  1. На кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

  2. Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст:

 https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

Изразяваме дълбока благодарност към всички дарители, които се включиха в кампанията в знак на съпричастност към пострадалите от бедствието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!