Обратно към категорията

Близо 300 полицаи охраняват изборния процес

Добавено на: 13.11.2021 14:22
   

В ОДМВР-Ямбол е създадена организация и са предприети  комплекс от мерки за осигуряване на добър обществен ред и сигурност и гарантиране законосъобразното протичане на вота по време на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание. Сформиран е оперативен щаб, който координира действията си с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния процес, и ръководи дейността на структурите на дирекцията в областта.

На 13 и 14 ноември  общо 274-ма служители на МВР са ангажирани с външната охрана на  местата за гласуване в областта. Тя ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Охраната на секциите ще бъде поета от служителите на на 13 ноември 2021 г. и продължи до обявяване края на изборния ден. Създадена е организация за обезпечаване на всички СИК при транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК.

Органите на реда ще съблюдават за стриктното спазване на изборното законодателство и опазване на обществения ред в населените места, ще осигуряват безопасността на движението, на пожарната безопасност и защитата на населението, ще оказват съдействие на компетентните органи за спазването на наложените  противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол  ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас.  Служители от сектор „Български документи за самоличност“, ще работят  на 13.11.2021 г. / събота/ от 08.30 ч. до 17.30 ч. , и на 14.11.2021 г. /неделя/ - от 08.30 ч. до 19.30 ч., като гражданите могат да подават искания за издаване на удостоверения до 19.00 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава, за да послужи пред секционната избирателна комисия, и е валидно само за изборния ден  - 14 ноември 2021 г.  

На отворената в МВР денонощна телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Сигнали се приемат и в районните управления на МВР, както и на тел. 112.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!