Обратно към категорията

Близо 7000 лева събра благотворителният концерт и пазар „Заедно за Ирен“ в село Роза

Добавено на: 09.06.2023 19:30
   

Само за няколко часа, в сърцето на китното село Роза, бяха събрани близо 7000 лева от благотворителния концерт и пазар „Заедно за Ирен.

Събитието беше изпълнено с духа на единството и ритмичната привлекателност на българския фолклор. То пожъна голям успех и привлече хора от всички краища на община „Тунджа” и град Ямбол.

Концертът включваше редица изпълнения на танцови групи, певци и фолклорни изпълнители, демонстриращи богатото културно наследство на региона. Сред участващите в концертната част бяха Танцова школа "All Steps", фееричните фолклорни изпълнители Димана и Янимир Демиреви, най-малката певица на вечерта – Гая Колева и местните вокалистки Христина Димова и нейната дъщеря Йоана. Програмата бе допълнена от Певческа група „Карапчанка“, Танцови състави „Усмивка“ и „Ямболи“, както и Пенсионерски клуб „Дълголетие“. Акцентите на вечерта бяха изпълненията на народната певица Стоянка Чирпанлиева, предшествана от поп-фолк изпълнителката Ивета Костова.

В допълнение към концерта имаше и благотворителен пазар с участието на местни производители, което допълни атмосферата на общността. Присъстващите се насладиха на вкусни домашно приготвени деликатеси и можеха да отнесат за вкъщи красиви ръчно изработени продукти, като част от приходите бяха за каузата. Те бяха произведени от семейство Аврамови от село Робово, семейство Петрови от село Гълъбинци, Иван Димитров от село Стара Река, Татяна Йовчева от село Ботево и Жана Михова от Ямбол. Незабравими ще останат за всеки, докоснал се до тази невероятна вечер и мъдрите слова на Антоанета Събева – Председател на Фондация „Ямбол – вкус и традиции“.

Колективните усилия и споделеният дух на общността доведоха до събирането на внушителната сума от 7000 лв., която ще бъде насочена към подпомагане на лечението на Ирен. Огромният успех на концерта е доказателство за силата на единството и силата на местната общност. Той също така потвърждава ангажимента на общността да се обедини и да предложи подкрепа в моменти на нужда, отразявайки истинския дух на община „Тунджа“.

Организаторите, в лицето на Сдружение „Роза-2022“ и Гражданска инициатива „С Тунджа в сърцето“, бяха категорични, че това е огромен успех за всички, които се включиха в организирането на тази проява и благодариха от сърце на хората, които подпомогнаха инициативата.

Ако някой има желание да помогне на малката Ирен с парична сума, може да го направи чрез тази банкова сметка - IBAN: BG06FINV91501317676245, Титуляр: Ирен Евгени Христова, Първа инвестиционна банка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!