Обратно към категорията

БМЧК-Ямбол с проект „Приятели с природата!“

Добавено на: 16.11.2022 12:22
   

Доброволци на БМЧК-Ямбол проведоха ателиета с ученици на тема „Опазване на околната среда“ по проект „Приятели с природата!, финансиран по Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК. Целта на проекта е да повиши информираността на младежите от област Ямбол относно опазването на околната среда чрез провеждане на ателиета и информационни кампании.

Доброволците на БМЧК запознаха младежите от ОУ „Христо Смирненски“-Ямбол с темите за промяна на климата, промяна на околната среда, промяна на здравето на човека, които водят до промяна на навици в социалния живот на хората.

Засегната беше темата за сортиране и рециклиране на отпадъци в ежедневието на хората. След дискусиите по време на ателиетата с ученици от 4 до 8 клас, бяха проведени ролеви игри за разделно събиране на отпадъци-хартия, стъкло и пластмаса. Всеки отбор сподели защо е важно според него да се сортират отпадъците и какво друго би допринесло за опазване на околната среда.

Младежите благодариха за интересните теми, засегнати по време на ателиетата и игрите, и споделиха, че са научили полезни съвети, които могат да приложат в ежедневието си.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!