Обратно към категорията

Организирана престъпна група за трафик на мигранти е задържана при мащабна полицейска операция в Ямболско

Добавено на: 20.09.2022 15:39
   

Организирана престъпна група (ОПГ) за трафик на мигранти е задържана при мащабна полицейска операция в Ямболско. Това каза на извънреден брифинг днес прокурор Веселин Гангалов, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен, която ръководи разследването. Членовете на групата, които са от Сливен, са хванати на 18-и срещу 19 септември в района на Ямбол в момент на превозване на мигранти към вътрешността на страната. На деветима са повдигнати обвинения за участие в ОПГ, а спрямо пет от тях са взети мерки за неотклонение за 72 часа и предстои вземане на постоянна мярка за неотклонение.

Претърсени са били обитавани от задържаните имоти и са иззети десет автомобила, множество други вещи и пари, чужди регистрационни табели. Табелите са използвани при транспортирането на мигрантите.

Общо деветнайсет са били транспортираните мигранти, мъже между 18 и 20-годишна възраст. Те са били разпределени в центрове за настаняване на бежанци.

Групата е действала от началото на 2021 година в областите Сливен, Бургас и Ямбол, каза още прокурор Гангалов. Те са подпомагали чужденци да пребивават и преминават през страната срещу заплащане. Основно групата се е състояла от около десет човека, като в различни периоди от време е била в различен състав и участници. Установено е, че част от тях са били осъждани за различни престъпления от общ характер, един от тях е бил осъден на половин година затвор за трафик на мигранти.

Трафикантите не са използвали бусове, с което да привличат вниманието на полицията, а са били със стари автомобили с извадени седалки, каза старши комисар Димитър Величков, директор на Областната дирекция на МВР – Сливен. По думите му групата е била доста добре организирана и са оказали съпротива, опитвайки се да избегнат блокадата на полицията.

Бежанците са вземани основно от територията на област Ямбол, части от Бургас, каза главен инспектор Слав Добрев, началник на „Борба с организираната престъпност“ – Сливен. До там са се придвижвали сами.

Разследването продължава, предстои привличане под отговорност и на други хора.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!