Обратно към категорията

С български комедии закриват филмовия маратон в Лятното кино на Ямбол

Добавено на: 01.09.2020 14:22
Снимки: фонд на БНТ
   

„Куче в чекмедже“, „Мъже в командировка“ и „Оркестър без име“ са заглавията, с които ще бъде закрит летният филмов маратон в Лятното кино на Ямбол тази седмица.

Филмът на режисьора Димитър Петров, по сценарий на Рада Москова „Куче в чекмедже“ ще бъде прожектиран утре вечер от 20.30 часа. Музиката е на родения в Ямбол композитор Борис Карадимчев. Филмът получава първа награда на филмовия фестивал във Варна в годината на неговата премиера 1982 г., Награда на Съюза на българските писатели за сценарий, а Съюзът на българските филмови дейци му присъжда награда за детски филм и награда за музика.

Прожекцията на филма „Мъже в командировка“ е в петък, 4 септември, от 20.30 часа. Сценарият е на Любен Станев, режисьори са Гриша Островски и Тодор Стоянов.

В ролите ще видим Невена Коканова, Жоржета Чакърова, Иван Андонов, Нейчо Попов, Бранимира Антонова, Георги Черкелов и др.

Филмът получава първа награда от Фестивала "Златният Орфей" за песента на Петър Ступел "Закъснели срещи" , изпълнявана от Мария Нейкова и Георги Минчев

А в събота, 5 септември, от 20.30 часа в Лятното кино на Ямбол е ред за „Оркестър без име“ на режисьора Людмил Кирков, по сценарий на Станислав Стратиев. Музиката във филма е композирана от Борис Карадимчев. Филмът е запомнен е с култовите си реплики на актьорите Велко Кънев, Георги Мамалев, Катерина Евро и др., както и с песните („Оставаме“ на Маргарита Хранова или „Нашият град“ на „Тангра“). Гледан е от над 2 млн. зрители.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!