Обратно към категорията

Честване на Трети март в община „Тунджа“  

Добавено на: 28.02.2023 10:32
   

Община „Тунджа“ организира тържествено честване на  Националния празник на Република България и 145 години от Освобождението в лесопарк „Бакаджик“.

Празничната церемония ще се проведе на 3 март от 12.00 часа пред Мемориала на загиналите руски воини и български опълченци.

Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий ще отслужи заупокойна молитва за далите живота си за Освобождението на България. Отворена за поклонение към тях ще бъде и църквата „Св. Александър Невски“ – първият храм-паметник, издигнат в чест на руско-българската бойна слава.

Тази година Община „Тунджа“ ще отбележи Националния празник и със съвместна инициатива с Регионален исторически музей – Ямбол.

Уредникът на Фонд „Възраждане“ – Цветанка Андреева, е подготвила за тунджанските ученици презентация на тема „Тунджанските измерения на Освобождението“, посветена на изграждането на първия храм-паметник „Св. Александър Невски“, който се намира на тунджанска територия.

На 1 март от 13,30 часа в НЧ „Светлина -1928“ с. Роза презентацията ще бъде представена на учениците на с. Роза по време на празника, посветен на Трети март.

В останалите девет тунджански училища презентацията ще бъде представена пред учениците на 2 март. По този начин Община „Тунджа“ и Регионалният исторически музей – Ямбол искат да задълбочат познанията на тунджанските ученици за историята на родния край, за да се гордеят с нея.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!