Обратно към категорията

До 30 ноември без лихва за такса смет

Добавено на: 26.11.2021 14:10
   

Още четири дни остават до крайния срок - 30 ноември, в който фирми и юридически лица могат да подават заявления и декларации за определяне размера на такса за битови отпадъци за 2022 г. според генерираното количество смет. На сайта на община Ямбол в раздела „Услуги“ е публикуван формулярът, който следва да се подаде.

На юридическите лица, които не използват възможността да плащат според количеството смет, ще им бъде начислявана такса "смет" според данъчната оценка на недвижимия фирмен имот.

Собствениците на жилищни имоти, които плащат на части местните си данъци и такси, трябва да внесат последната си вноска на такса битови отпадъци също до 30 ноември. След това ще започне начисляване на лихви по закон.

Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е онлайн чрез сайта на община Ямбол с ЕГН и клиентски идентификационен код /КИН/. КИН се получава лично в Центъра за административно обслужване в Община Ямбол.

Лесно и бързо става плащането и в касите на Easypay и през интернет системата E-pay. Всички задължения се извличат на момента, заплащането става в реално време, веднага се отразява в Община Ямбол и по този начин не се допуска двойно плащане на данъка.

Местните данъци и такси могат да се плащат и на каса на място в сградата на Община Ямбол в Центъра за административни услуги и информация, както и в изнесените офис в комплекс „Г. Бенковски“ и в „Аврена“ - в сградите на пощенските станции. Работното време на изнесените центрове е всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 часа и от 13:00 до 16:30 часа. В събота гражданите могат да използват услугите и на „Център за административно обслужване" в Община Ямбол от 8:30 до 12:30 часа.

Други опции за издължаване на местните данъци и такси са - по банков път или чрез финансови посредници.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!