Обратно към категорията

Допълнителни 250 хиляди лева за училища и детски градини в ямболско

Добавено на: 07.11.2021 11:08
   

Допълнителни близо 250 хиляди лева ще получат общинските училища и детските градини в област Ямбол за справяне с пандемията. Парите ще бъдат преведени по бюджетите на общините, става ясно от постановление на правителството от 4 ноември.

162 500 лв. ще получи община Ямбол за общинските учебно-възпитателни заведения, 28 668 лв. са определени за община Тунджа, 24 786 лв. за община Стралджа, 5 630 лв. - за община Болярово и 24 742 лв. за община Елхово.

Тези пари могат да бъдат използвани за противоепидемични мерки, включително за тестване на персонала без „зелен сертификат“ с антигенни тестове, както и за допълнителни възнаграждения на учители и непедагогически специалисти, които участват в тестването на децата. Те ще бъдат разпределени по два критерия – брой паралелки или групи и брой ученици или деца в съответната образователна институция. 

Общо 15,4 млн. лв. ще получат училищата и детските градини в страната. Осем милиона лева от отпуснатата сума са предвидени в актуализацията на бюджета за 2021 г. Останалите 7,4 млн. лв. са от преструктуриране на разходите на Министерството на образованието и науката за тази година.

Основната част от финансирането - 13 691 607 лева, се разпределя по бюджетите на общините, тъй като повечето училища, детски градини и центрове са общински. Няколко министерства получават целеви средства за държавните училища, които са на тяхно подчинение. На Министерството на младежта и спорта се отпускат 52 466 лева, а на Министерството на културата - 158 772 лева. За Министерството на образованието и науката са одобрени 1 497 155 лева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!