Обратно към категорията

Две годишнини отбелязват в Стефан Караджово

Добавено на: 11.05.2021 11:25
   

181 години от рождението на Стефан Караджа отбелязаха днес в родното му село Стефан Караджово в община Болярово. Венци и цветя пред паметника на националния герой бяха поднесени от кметството и от читалището. С кът за Стефан Караджа читалищните дейци припомнят и за живота и делото на воеводата.

В тези дни в Стефан Караджово отбелязват и 117 години от създаването на читалище „Стефан Караджа-1904“. Десетки снимки на табла разказват за успехите на съставите на читалището през годините.

В близко време предстои стартът на ремонта на читалището по проект на община Болярово. Проектът предвижда инвестиция в частичен ремонт, оборудване и обзавеждане на сградите на читалищата в боляровските села Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево. Сумата на одобрените по Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“ за финансиране разходи по проекта е 98 652 лв, а одобреният максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 96 939 лв. Срокът за реализиране на проекта е до 30 юни 2023 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!