Обратно към категорията

Държавата предяви претенции за имоти на наркотрафикант от боляровско

Добавено на: 01.07.2020 09:37
   

Нов старт на делото за отнемането на имуществото на Денислав Христов от боляровското село Странджа, който бъ осъден за наркотрафик. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество е предявила иск срещу Денислав Христов, съпругата му Биляна Христова и сина му - също Денислав Дениславов, както и срещу „Странджа Трейд“ – Болярово за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 307 054,51 лв. Запорирани са имоти на семейството в боляровските села Странджа и Воден, както и в Търговище, леки автомобили, дялове във фирмата и суми в чуждестранна и българска валута в банкови сметки, научи 999. 

Държавното преследване срещу Христов, който преди това беше животновъд и имаше ферма в село Странджа,започна, след като на 8 юни 2016 г. бе задържан в тоалетната на лоби-бар на хотел в София да продава екстази и амфетамин.

На 1 декември 2016 г., беше заловен отново, но на паркинг бензиностанция в Бургас при специализирана полицейска операция, пак в момент, в който се опитва да продаде около 6килограма екстази на стойност близо 143 хиляди лева.

След няколко опита да излезе от ареста под претекст, че няма кой да се грижи за животните му и че здравето му се е влошило, в крайна сметка на 30 юни 2017 г. Христов подписа споразумение за присъда от 1 година и 10 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 10 000лв.

Делото по иска на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество веднъж беше прекратено от Ямболския Окръжен съд, но върнато отново от Бургаския апелативен съд. Съдия отново е Калина Стойчева, а заседанието е насрочено с начален час 10.30.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!