Обратно към категорията

Екоинициатива на ученици обедини стотици ямболлии в една добра кауза (видео)

Добавено на: 18.01.2020 18:25
   

Стотици жители на Ямбол се включиха в съботното почистване на небетонираното корито на река Тунджа от битови отпадъци. Инициативата е на ученици от Професионална гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето”, подкрепена от кмета на община Ямбол Валентин Ревански и председателя на ОбС Антон Шиков.

В почистването освен доброволци се включи управлението на общинската администрация и голяма част от общинските съветници. Много от жителите на Ямбол също се присъединиха към екоакцията, a фирми от Ямбол оказаха подкрепа, предоставяйки чували и ръкавици за почистване. „Служителите на общинската администрация трябва да бъдат отговорни и да работят в името на града. Благодаря на всички, които се отзоваха. Чистотата на нашия град зависи от нас!“, заяви кметът Ревански. По думите му подобни акции в този ръкав на Тунджа не е имало през последните 20 години.

От община Ямбол изказаха признателност за ученическата инициатива и на включилите се доброволци и заявиха своето намерение да продължат съвместните си дейности с училищата, институциите и бизнеса за облагородяването на гр. Ямбол. Припомняме, че мащабното почистване на река Тунджа започна през първата седмица на м. януари по инициатива на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. Тогава, в премахването на растителността безвъзмездно бе включена и техника на Професионалната гимназия по земеделие. Седмица след това ученици от същата гимназия проведоха и практическо занятие за развитие на умения при работа в трудни условия, като премахнаха с трактор самораслите дървета, храсти и треви в част от коритото на реката.

Дейностите с техника на гимназията ще продължат след няколко дни, при подходящи метеорологични условия


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!