Обратно към категорията

Горски служители затвориха обект за съхранение и търговия с дървесина

Добавено на: 17.04.2020 10:50
   

Служители на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите (РДГ) –Сливен са констатирали незаконна дървесина в обект за съхранение и търговия с дървесина в село Могилино, област Ямбол. При проверка на обекта, извършена на 14 април, са установени немаркирани с контролна горска марка трупи за бичене от дървесен вид ясен. Дървесината била без превозен билет, който да е вписан в електронния дневник на обекта.

Със заповед на директора на РДГ - Сливен е наложена принудителна административна мярка, с която дейността на обекта е спряна. Едновременно със заповедта е спрян и достъпът до информационната система на Изпълнителна агенция по горите за издаване и вписване на превозни билети.

Същият ден, на територията на ДГС Тунджа-Ямбол, горските инспектори са заловили лице, което ловува с извадено от калъф, сглобено и заредено ловно оръжие, извън указаното в разрешителното за лов място. Съставен е констативен протокол. Задържан е ловният билет и разрешителното за лов. Предстои съставянето на акт за нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча.

Интензивни проверки от служители на РДГ-Сливен и Югоизточно държавно предприятие се извършват в м. ”Ормана” във връзка със зачестилите в последните дни набези на лица от ромски произход. При последното нарушение е открита каруца натоварена с 0.70 куб. м. едра строителна дървесина от ясен, немаркирана с контролна горска марка. Каруцата заедно с материалите е задържана. Съставен е констативен протокол, който ще бъде изпратен в прокуратурата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!