Обратно към категорията

Гражданска инициатива: Нов живот за кът за отдих в междублоково пространство в Ямбол

Добавено на: 27.03.2021 12:48
Снимки: Радио 999
   

В съботния 27 март пространството между блокове 40 и 45 в кв. „Възраждане“ в Ямбол започна да се преобразява. Ентусиастите от www.kkt.bg заедно с живеещи в района почистиха мястото, разкриха пътеките към беседката, която беше опасна. Старото съоръжение е премахнато, а със съдействието на община Ямбол ще бъде изградена нова беседка. Цветя и фиданки бяха засадени около къта, а старата градинка е почистена и облагородена.

Инициаторът на дейностите Георги Костадинов сподели, че за пореден път живеещите в района са проявили засилен интерес към идеята.

„За съжаление има и хора, които се противопоставят на подобно облагородяване, защото, според тях, събирането на деца и възрастни евентуално може да наруши тишината. Тук в кв. „Възраждане“ има много млади семейства с деца и те намират нашата инициатива за изключително добра и полезна“, допълни пред 999 Георги Костадинов.

Припомняме, че преди месец детската площадка до блок 41 в същия квартал бе облагородена от същите инициатори. Тогава и гражданите надградиха идеята със собствени сили и средства.

Организаторите от kkt.bg обещават, че ще продължат да даряват половината от оборота си за облагородяване на квартала и се надяват хората от други райони да последват примера им. „Само така всички заедно ще променим средата, а и целия град, за да е красиво, чисто и приветливо“, сподели още Костадинов.

Инициативата се разграничава от политически и предизборни събития, подчертаха още организаторите и доброволците.
Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!