Обратно към категорията

Изложба за любовта откриват в галерия "Жорж Папазов"

Добавено на: 11.02.2021 09:06
   

В художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол днес, 11 февруари, ще бъде открита изложба на живописни произведения под наслов "Интимно". Експозицията е посветена на Деня на влюбените.

„Изложбата бе замислена с работно заглавие „Голо тяло“. Но в процеса на работа по изграждане на експозицията се наложи идеята, че едно по-различно наименование ще разшири внушението ѝ. В крайна сметка се оказа, че думата „интимно“, като заглавие, най-добре разкрива това, което изложбата трябва да разкрие пред зрителя“, обяснява уредникът Петър Тепсизов.

Вероятно няма художник, без оглед на естетически му възглед, да не е посветил поне една творба, поне една рисунка, на голото тяло. Това несъмнено е жанр, който ще занимава творците поне дотогава, докато има художници, търсещи тайната на красотата на женското тяло и на жената изобщо, допълва Тепсизов.

В изложбата „Интимно“ са включени 33 творби на едни от най-изтъкнатите български живописци: Йордан Кисьов, Димитър Казаков-Нерон, Янаки Манасиев, Светлин Русев, Георги Божилов-Слона, Янаки Кавръков, Александър Петров-Лавандулата, Валентин Колев, Наум Хаджимладенов, Екатерина Савова-Ненова и др.

Ямболските художници в експозицията са представени от Ганчо Карабаджаков, Георги Живов, Тодор Янков, Дона Неделчева, Кольо Инджов, Боряна Чапърова, Йордан Ресански и др.

Можете да разгледате изложбата на вернисаж от 17.30 до 19.30 часа. Официалното откриване ще е в 18 часа.

Изложбата може да бъде видяна до 5 март.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!