Обратно към категорията

Камерен оркестър "Дианополис" получи награда "Кристална лира"

Добавено на: 02.11.2019 10:38
   

Камерен оркестър “Дианополис”-Ямбол е лауреат на националната награда “Кристална лира”- 2019  в раздел “Камерен ансамбъл”. Наградите бяха връчени снощи, 1 ноември, в Деня на народните будители в Софийската опера и балет.

Номинацията е “за изключително високото ниво на концертните програми на оркестъра през изминалия 51-ви сезон, 2018/2019 г.”

Наградата се присъжда за 23-та година от Съюза на българските музикални и танцови дейци и “Кантус Фирмус” с медийното партньорство на Classic FM радио. Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Тази година наградата се присъжда в 17 раздела.

Константин Илиевски, диригентът и художествен ръководител на КО “Дианополис”, е написал във Фейсбук веднага след удостояването с наградата: “Скъпи колеги от КО “Дианополис”, ето че нашата работа не остава незабелязана! Тази награда е за всички вас, за нашите усилия, за нашите мечти! Продължаваме по пътя с надеждата, че и административната подкрепа, на която се радвахме през последните години ще продължи и ще ни създава и занапред условията, от които се нуждаем за да бъдем културен еталон на Ямбол! Бъдете горди и вярвайте в своите възможности и талант, нека заедно да пазим сплотеността на нашия колектив, която ни позволява да се справяме с всички предизвикателства! Благодаря ви за всичко!”
Източник: delnik.net


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!