Обратно към категорията

Картичките от кампанията „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол са вече в продажба

Добавено на: 02.12.2022 12:39
   

От днес, 2 декември, картичките с наградените детски рисунки от конкурса „Коледа“, част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол, вече са в разпространение.

Община Ямбол благодари на фотографа-галерист Красимир Стойчев за безвъзмездната предпечатна подготовка, както и на печатниците „Диагал“, „Мони Цони“ и „Планета“ за безплатното отпечатване на картичките.

Тази година те струват 2 левa, за да бъдат събрани повече средства от тяхната продажба. Парите са предназначени за медикаментозно и оперативно лечение на тежко болни деца и млади хора, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове.

По традиция граждани и фирми купуват картички, за да подпомогнат благородната кауза.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да остави повече средства в кутиите, в които се събират даренията. Дарения за кампанията се превеждат и по сметката на Община Ямбол.

Обектите, в които картичките ще се разпространяват, са:

- Център за административно обслужване в сградата на Община Ямбол;

- изнесени офиси на Община Ямбол в квартал „Георги Бенковски;

- изнесен офис на Община Ямбол в комплекс „Аврен“;

- Културно-информационен център „Безистен“ и прилежащите обекти: галерия „Безистен“ и магазините „Заг-Зодиак“, „Флорета – Недка Драгнева“ и „Всичко на тезгяха“;

- търговска верига „Вилтон“ – магазините в кварталите „Златен рог“, „Каргон“ и „Възраждане;

- магазин „Алекс“ – кв. „Аврен“, ул. „Мраморно море“ № 43;

- търговска верига „Славекс“ – магазините на улиците „Търговска“, „Каранова“ и „Граф Игнатиев“, както и в жилищните комплекси „Диана“ и „Златен рог“;

- магазин „АВС – инженеринг“, ул. „Индже Войвода“ № 35;

- магазин „Технополис“ – Ямбол, бул. „Граф Игнатиев“ № 173-175

- магазини „Практикер“ – Ямбол, бул. „Граф Игнатиев“ № 177

- касите на „Диана Кабел“ – комплекс „Златен рог“ № 27, партер (срещу градски стадион), ул. „Джон Атанасов“ № 8 (сграда НТС, партер), ул. „Балатон“ № 2, квартал „Георги Бенковски“ (до пощата).

Победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа“, част от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, ще бъдат наградени на специална церемония на 5 декември, понеделник, от 17:30 ч. в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Всички номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболския Безистен.

Петнадесет години кампанията набира средства и разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини отново ще бъде основната инициатива.

Припомняме, че тази година, по повод конкурса, бяха получени близо 800 рисунки, а през 2021 г. – около 600, което показва, че с всяка следваща година интересът към него става все по-голям.

Община Ямбол се обръща към всички фирми в града, които имат желание да подкрепят кампанията и да разпространяват картички в търговските си обекти, да се обадят на телефони 046610066 и 089 858 5530.

„Подай ръка – спаси живот“ е целогодишна кампания, така че всеки желаещ може да помогне със средства по всяко време на годината.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!