Обратно към категорията

Кметовете на Ямбол и Сливен заедно ще награждават млади художници

Добавено на: 15.07.2020 18:05
   

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и кметът на Сливен Стефан Радев заедно ще награждават победителите в Регионалния конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“. Инициативата е за деца и юноши от областите Ямбол и Сливен.

„Нашите общини имат общо бъдеще и трябва да сме обединени около общи каузи и инициативи, да работим заедно и да си помагаме“, заяви Валентин Ревански.

Организатор на конкурса е Община Ямбол. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лева, осигурен от двете общини. Досега в Културно-информационен център „Безистен“ са получени 50 детски творби, като срокът се удължава до 20 август. Награждаването ще бъде в началото на месец септември. Всички творби ще бъдат изложени в КИЦ „Безистен“ и в пространството около него.

Припомняме, че в конкурса могат да се включат ученици от първи до дванадесети клас от област Ямбол и област Сливен от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

Целта на Регионален конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ е да насърчава младите художници да открият таланта си и да развиват творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

Рисунките, участващи в конкурса, трябва да представят любимо място в родния град на автора.

Конкурсът се провежда в четири възрастови категории:

▪ I група – деца от 1, 2, 3 клас;

▪ II група – деца от 4, 5, 6 клас;

▪ III група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас;

▪ IV група – юноши от 10, 11, 12 клас.

„Обичам моя роден град“ е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см, в предпочитан от тях вид и жанр, с всички видове живописни, графични и приложни техники.

Компетентно жури, съставено от представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол, представител на Отдел „Култура“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен и преподаватели по изобразително изкуство в среден и горен курс, ще оценява творбите.

Авторите на произведенията, отличени от компетентното жури ще получат парична награда поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:

- Първо място – 300 лв.

- Второ място – 200 лв.

- Трето място – 100 лв.

Адрес за изпращане на творбите за участие в първото издание на конкурса:

Културно-информационен център „Безистен“

За Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“

пл. „Освобождение“ №1

8600 Ямбол

Творбите могат да бъдат оставени и на място.

Статутът на Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“ и приложенията за кандидатстване могат да бъдат изтеглени и прочетени на адрес: www.yambol.bg.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!