Обратно към категорията

Кметът Христо Христов: Отбелязваме 73 години община Болярово и 48 години град Болярово

Добавено на: 12.10.2022 12:14
   

Кметът на община Болярово Христо Христо приветства съгражданите си, общинските съветници, кметове и кметски наместници и служителите на общинската администрация по повод днешния 12 октомври, в който за 23-та поредна година в България отбелязваме Деня на българската община и местното самоуправление.
„Всеки човек, както и всяко населено място и всяка община си има своите индивидуалности и специфични предизвикателства. Но теми като подобряването на инфраструктурата, достъпни услуги за гражданите, разширяване на социалните услуги и други обединяват всички общини и селища в България. В този смисъл като кмет на община Болярово отправям благодарност към Националното сдружение на общините в Република България, по чиято инициатива днешният 12 октомври е официален празник в страната ни, както и към Регионалната асоциация на общините „Тракия“, към Асоциация Общински гори, за съдействието, което ни оказват, за подобряване на диалога с централната власт.
Болярово е обявен официално за средище на община с Указ № 794 от 24 септември 1949 г. на Президиума на Народното събрание (Обн., ДВ, бр. 224 от 28.09.1949 г.). През годините със статут на общини са били и нашите населени места Стефан Караджово, Мамарчево, Ружица, Попово, Шарково, Воден, Голямо Крушево, Денница.
С Указ № 1942 на Държавния съвет на НРБ от 4 септември 1974 г. Болярово е обявен за град, а от 1978 г. общината е и в състав от сегашните 20 населени места.
Независимо от техния статут - общински център, кметства или кметски наместничества, като общинската администрация винаги сме се стараели да разпределяме общинския бюджет и привлечените външни средства реципрочно за всички населени места, така, че за техните жители да бъдат създадени удобства и достъпни услуги.
Днес, 73 години от създаването на Община Болярово като административна структура и 48 години от обявяването на общинския център за град, ние се гордеем с постигнатите резултати в стремежа ни да предоставяме все повече и по-качествени социални услуги, в работата по подобряване на инфраструктурата и реализирането на проекти, в активността ни за развитието на културата, туризма и спорта, в обслужването на гражданите“, казва кметът Христов.
Той благодари на общинските съветници за тяхната съпричастност и отговорност при гласуването на предложенията на администрацията за решения на различните проблеми, поставени от жителите на община Болярово.
На кметове и кметски наместници, служители и специалисти в общинска администрация, благодари за положените усилия, всеотдайност и упоритост, които влагат при изпълнението на служебните си задължения. „Всички ние работим, водени от обществения интерес, а наши основни приоритети са развитието на община Болярово и създаването на по-добри условия за живот на нашите съграждани“, казва кметът Христов.
„Обръщам се в днешния ден с благодарност и към гражданите на общината за активността, която изразяват чрез обществените обсъждания по различни въпроси, и чрез устните и писмени предложения до общинската администрация за реализацията на нови проекти и идеи. Пожелавам на всички здраве, благополучие и много успехи. Честит празник!“, завършва Христо Христов, кмет на Община Болярово.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!