Обратно към категорията

Коледната елха в Болярово грейна тържествено

Добавено на: 09.12.2023 17:38
   

Кметът на община Болярово запали заедно с десетки деца светлините на коледното дърво в центъра на града. 

Въпреки студеното време в петък около елхата се събраха десетки жители на града и общината.

Кметът Христо Христов поздрави присъстващите с пожелание за здраве и благоденствие. И призова всички да бъдем по-добри и да не спираме да вярваме в чудеса.

В празничния концерт се включиха коледарите към НЧ „Възраждане-1912“ – Болярово и  Средно училище „Д-р Петър Берон", ученици от началния курс на обучение, децата от ДГ „Здравец" и детски танцов състав „Боляровче".

Най-ентусиазирани, разбира се, бяха най-малките, които с вълнение посрещнаха Дядо Коледа, който тази година пристигна заедно с две свои помощнички на специална талига с кон. „Тя бе осигурена от родители от Болярово, след като разбраха, че с елените ми заседнахме в близката гора“, сподели Добрият старец. Помощничките му, които бяха подготвили за децата вкусни гевреци със сусам, също се оказаха от Болярово – участнички в проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Центърът на Болярово се изпълни с коледна атмосфера, а светлините на елхата грейнаха под съпровода на празнични камбани и тържествена заря. Центърът бе опасан и от народни хорá.

Общинската администрация, както и участници в проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, се постараха тази година да обогатят коледната украса. Освен светещите еленчета и звезди край елхата и по стълбовете в целия град, в централната част е монтирана и пейка с арка, украсена със снежен човек и играчки, изработени собственоръчно от родители. Елхи са украсени и в кварталите на града, както и по селата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!