Обратно към категорията

Летни интерактивни занимания в "Тунджа"

Добавено на: 10.07.2024 15:03
   

В периода от 17 юни 2024 г. до 08 юли 2024 г. по график в Посетителския център на община „Тунджа“ в лесопарк „Бакаджик“ се провеждат безплатни летни интерактивни занимания за ученици от общинските училища на територията на община „Тунджа“.

В програмата на летните интерактивни занимания до момента са се включили 46 деца от Начално училище „Св. Климент Охридски”, с. Крумово; Начално училище „Васил Левски”, с. Завой; Средно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица; и Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза и 9 учители.

Изнесените интерактивни занимания създават условия за социализация и общуване между ученици и педагогически специалисти извън училищната и семейната среда, пълноценно осмисляне на ваканционното време.

Дейностите по Програмата за всяка организирана група ученици се реализират в рамките на 5 дни. Учениците имат възможност да посетят културно-исторически и природни забележителности в Лесопарк „Бакаджик“, да участват в занимания по интереси, спортни дейности, еко походи, дискусии и пленери.

В програмата на летните интерактивни събития се включиха аниматори, експерти образователни дейности, лектори, представители на различни професионални организации.

Учениците имат възможност да пеят народни песни, да играят народни танци, да спортуват и да се забавляват.

Провеждат се дискусии на екологични теми: Разговори за значението на опазването на околната среда.

Социални въпроси: Обсъждане на теми като приятелство, толерантност, екипна работа.

Творчески дискусии: Разговори за книги, филми и изкуство.

По време на интерактивните занимания децата се запознаха с правила за поведение и практически действия при възникване на пожар в различна среда - в училище, в дома и в природата.  

Програмата се финансира от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорт и от бюджета на общината.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!