Обратно към категорията

Литературен конкурс за учители под патронажа на кмета на община Ямбол

Добавено на: 22.11.2019 15:14
   

По повод своя юбилей Ямболската езикова гимназия организира и проведе литературен празник и награждаване на победителите в Третия национален литературен конкурс за учители „Васил Карагьозов”. Първото издание на конкурса е през 2009. Провежда се през 5 години и е посветен на юбилейни годишнини на гимназията.

Настоящото трето издание се проведе под патронажа на кмета на Ямбол и партньорството на издателство „КЛЕТ” – България и Училищното настоятелство на гимназията. В конкурса участваха 47 учители творци със 128 произведения. Журито с председатели Николай Табаков за раздел „проза” и Тенко Тенев за раздел „поезия” номинира 20 учители творци, които получиха своите отличия и награди на 21 ноември 2019 г. от 18.00 ч. в препълнената зала „Съвременност” на Безистен Ямбол.

На литературния празник присъстваха номинираните автори, учители и ученици, родители, почитатели на художественото слово, гости.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави авторите и участниците в празничната инициатива и връчи специалните награди на община Ямбол на носителите на първа награда: за поезия - Татяна Савова Йотова,СУ „Христо Ботев”, гр. Айтос, учител по Български език и литература и за проза - Надежда Станилова от гр. Стара Загора, учител по английски език.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!