Обратно към категорията

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ПО ПЛУВАНЕ ЗА ДЕЦА

   

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ПО ПЛУВАНЕ ЗА ДЕЦА

На 01 юли 2019г. стартира лятната обучителна програма на БЧК – Ямбол  „Лятно училище по плуване”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК – „Синьо лято“, осъществявани през лятната ваканция за учениците.
 
Програмата се реализира за девета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, познания за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. В програмата са предвидени занимания за запознаване на децата и техните родители с елементарни способи за оказване на първа помощ.
 
Общия брой на заниманията е двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани треньори и обучители.
 
След приключване на обучителната част ще се проведе заключително занимание с демонстрации на наученото от децата пред родители и гости.
За всички 44 деца, включени в програмата са предвидени грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване” на БЧК – Ямбол, образователни книжки на тема водна безопасност и подаръци.

Делник

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!