Обратно към категорията

Местят украинските бежанци от лагера в Елхово

Добавено на: 27.11.2022 10:20
   

21 украински граждани, настанени в центъра за временно пребиваване в Елхово, са отпътували за Румъния. Останалите ще бъдат настанени в база на БДЖ в Приморско.

Придвижването до Румъния е организирано от туроператорска фирма от Украйна, уточни областният управител Георги Чалъков за БНР-Бургас. "Така, както пристигнаха в България, така и тяхната туроператорска фирма, която ги е докарала тук, им организира пътуване до Румъния, предполагам че там имат някакви други условия за настаняване". 

В момента във транзитния център в Елхово остават 12 украински граждани. "Всички фургони са оборудвани с отоплителни уреди, имат и санитарните възли, имат условията , не можем да кажем, че са като хотелски, но все пак...За изхранването се грижи БЧК, чрез техни различни програми", каза още Георги Чалъков.

След изпращането на бежанците към базата в Приморско лагерът в Елхово ще остане в готовност да приема нови украински граждани, уточни Георги Чалъков. "Ние си оставаме в готовност, всеки който има нужда от подслон в този транзитен център да бъде настанен. Така че имаме готовност и за други хора, които ще дойдат", обясни областният управител на област Ямбол.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!