Обратно към категорията

Младежи от тунджанското село Роза търсят вариант за инвестиране на пари от благотворителност

Добавено на: 20.03.2022 11:46
   

Група младежи от село Роза, община „Тунджа“ се лутат около различни идеи за инвестиране на събрани пари от благотворителност. За Коледа 2021 те организираха благотворителен базар, в който се включиха голяма част от жителите на селото. Бяха поставени и кутии за дарения в магазините. Така те събраха малко над 3 000 лв.
От тогава започна и допитване за какво да бъдат похарчени парите. Идеите бяха разнообразни – от табела на входа на селото, през облагородяване на парка, направа на фонтан, стигнаха до спортни съоръжения.

Всяка идея се обсъжда с ръководството на община „Тунджа“, но все се оказва, че администрацията вече е предвидила подобни инициативи. Наскоро младежите се обединиха около идеята за беседка с тенис маса и уличен фитнес, но след разговор с Общината стана ясно, че такива ще се изграждат по проект.
„Искаме да инвестираме парите в нещо, което ще се ползва, а не да е като табела, в която някой ще се блъсне с колата и всичко да свърши“, заявиха младежите пред 999.

Едно от последните предложения, споделено в страницата на селото във Фейсбук е „с парите, от Коледа да се монтира стълб с камера на незаконното сметище, с цел следене и предаване на данните от нея на полицията.За да се научат що е това контейнер и кофа!!!“
За съжаление, обаче, отговорът на един от организаторите подлага под съмнение оцеляване на инвестицията: „Трудно ще се опази камерата. Ако се постави някъде там, няма как да сме сигурни, че няма да изчезне.“

Парите остават на съхранение, но младежите се притесняват от обезценяването им, а амбициите им са подкрепяни единствено от жителите на селото, а всяко ново съоръжение трябва да се съгласува с институциите.
Добротворството на момчетата вече трети месец остава безрезултатно, заради редица пречки, споделиха те.
Припомняме, че същите младежи украсиха селото преди Коледа и Нова година. След това инициираха благотворителен базар, на който жители на с. Роза предлагаха домашно приготвени продукти и сувенири.

Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!