Обратно към категорията

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ

   

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ

видео
Всичко започва с откриването на Американската база на полигон Ново село преди 9 години, широко рекламирана тогава с големи обещания към живеещите в района. Те бяха свързани с повишаване на икономическия стандарт и откриване на работни места за жителите на Стралджа. По думите на зам. кмета на общината Гроздан Иванов, в началото е имало заетост, но към този момент няма нито един жител на Стралджа, нает в американската база.
След близо десетилетие, реалността е съвсем различна. 
„Безсънни нощи при учения и разрушена пътна инфраструктура. Това „спечели” Стралджа. Пътят край ЖП гарата в Зимница е пропаднал, заради превозването на тежката бойна техника”, заяви Иванов и допълни: „През последните 4 години, в нашия мандат, единственото, което американците са вложили в община Стралджа са 400 лева за цветя с уговорката за наше участие в същия размер”
 
През 2006-та година тогавашния вицепремиер на България и американският държавен секретар подписаха споразумение за военно сътрудничество между двете страни, а базите да се ползват безвъзмездно.
Дали и какво печели България от тези бази може само да гадаем.
Подробности вижте в репортажа:
 Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 пенсионер 27.06.2019 17:22

Без да е водено война на наша територия Американците ни окупираха Всичко им се предоставя безвъзмездно аКО НЕ НАПУСНАТ БАЗИТЕ ДА ПЛАЩАТ НАЕМ нИКЪДЕ НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯЗ .


#2 Радослав 27.06.2019 04:45

Дизелите замърсяват околната среда!?Ученията които се провеждат с тежка техника и арсенала от боеприпаси които се разходва не замърсява ли околната среда??

 

 

#1 Страхил 27.06.2019 04:06

Ако наистина базата създава проблеми, то американците трябва да разберат това. Няколко палатки пред портала и хора с табели на които пише: "Yankee go home! "


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!