Обратно към категорията

Нов рентгенов апарат в „ДКЦ-1 Ямбол“. Средствата са осигурени от бюджета на лечебното заведение и от Община Ямбол 

Добавено на: 19.10.2023 16:43
   

Общинският „Диагностично консултативен център 1” в Ямбол вече разполага с нов графично-скопичен рентгенов апарат с изцяло дигитално управление последно поколение. Новата апаратура замени старата, която е доставена през 70-те години на миналия век.

Средствата за модерният рентген са осигурени от бюджета на ДКЦ-1 и от Община Ямбол. Той е предназначен за рентгенови графии на всички части на човешкото тяло.

Най-характерно за него е високата дозова ефективност, което означава добро, качествено и прецизно изображение на детайлите, увеличен контраст в критичните зони и минимално рентгеново облъчване. Изключително предимство на новият апарат е минималното лъчево натоварване както за пациентите, така и за медицинските специалисти, работещи с него. Изображението е ултра съвременно и с изключително високо качество. Оборудван е с нов тип високочувствителни детектори, при които е нужно много по-малко време за провеждане на изследването, в резултат на което намалява лъчевото натоварване и това прави апарата много по-безвреден.

Годишно през рентгена в „Диагностично консултативен център 1” преминават  над 25 000 пациенти, което прави звеното най-натовареното в общинското здравно заведение.

Подготвени да работят с апаратурата са дългогодишните висококвалифицирани специалисти д-р Мариан Именов и д-р Виолета Брънкова – лекари със специалност „Образна диагностика“, както и трима опитни рентгенови лаборанти.

От новата придобивка ще може да се възползват всички жители на Ямбол ни всеки работен ден от 8:00 до 18:00 часа.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!