Обратно към категорията

Обобщени данни от специализираната полицейска операция, проведена вчера на територията на областта

Добавено на: 20.04.2023 11:02
   

Операцията за  противодействие на конвенционалната престъпност, превенция и контрол на безопасността на движението и опазване на обществения ред е реализирана от служители на ОДМВР- Ямбол съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Бургас, ОДБХ –Ямбол, КЗП- Баргас и НАП - Бургас и с представители на ЮИДП-Сливен.

В хода й са извършени проверки на 46 търговски обекта и питейни заведения, 5 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи,  4 автоморги, сервизи и депа. Във връзка с разследване на регистрирани престъпни деяния – кражби и притежание на наркотици, за срок до 24 часа са задържани 5 лица. Извършени са проверки на 20 лица от криминалния контингент. В Стралджа е установен търговски обект, работещ без необходимите по закон разрешения. На частен адрес в село Завой  е намерено количество дърва за огрев без държавна контролна  марка. Съставени са 3 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. При реализираните полицейски действия са събрани данни и са установени извършителите по 4 досъдебни производства. Започнати са 7 преписки за предварителна проверка.  Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 825лица и 583 МПС. От контролните органи са съставени 12 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 30 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР и са наложени 122 глоби по фиш.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!