Обратно към категорията

Община „Тунджа“ дари българска литература в Болград

Добавено на: 30.08.2021 17:56
   

Дарение от 120 тома съвременна българска литература направи община „Тунджа“ на Болградската гимназия и на Българския културен център в Болград, съобщи кметът Георги Георгиев. Дарението е осъществено по време на официалното посещение на тунджанската делегация по повод 200 – годишнината от създаването на града със съдействието на издателство „Захари Стоянов“ и издателят Иван Гранитски.

Делегацията на община „Тунджа“ присъства на мащабните тържества по повод бележитата годишнина заедно с гости от други побратимени общини и външния министър на Република България Светлан Стоев.

От 12 години общината е подписала договор за сътрудничество с Болград, участието в честването на 200-годишнината препотвърди развитието на нашите отношения, подчерта кметът Георги Георгиев. Той припомни, че след Руско-турската война през 1828-29 г. преселници от Ямболския край са се заселили в Болград, не случайно е имало и ямболска махала в града.

На официалната церемония община „Тунджа“ и село Генерал Инзово са били наградени с паметния знак и дипломи за 200-годишнината на Болград.

Тунджанският кмет изтъкна, че община „Тунджа“ има много приятели в Болград, една от интересните срещи е била с български преселници, които отново са ги впечатлили със своята сърдечност, добронамереност и широкото си сърце.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!